Kuukkeleita suojeltava Pirkanmaalla

Share |

Keskiviikko 17.1.2007 - Eveliina Asikainen


Hyvä ministeri ja ylijohtaja,

Metsähallitus suunnittelee taas kerran hakkuita uhanalaisen kuukkelin eteläisimmille elinaluielle Pohjois-Pirkanmaalla.

En hyväksy sitä, että Metsähallitus hävittää uhanalaisen lajin elinpaikkoja, kun ne on hyvin tunnettu. Kaikki kansanedustajatkin ovat saaneet viime keväänä julkaisun näiden alueiden kuukkeleista. Ihmettelen, miten paljon mainostettuun luonnon monimuotoisuuden pysäyttämisen tavoitteeseen sopii se, että uhanalaisen lajin elinympäristöjä hakataan valtion omissa metsissä.

Ko hakkuiden suunnittelussa ei selvästikään ole toteutettu MH:n omia ympäristöohjeita. Miksi näin on tapahtunut ja kuka on vastuussa tällaisista asioista metsähallituksessa?

Metsähallitus tietää suunnittelemiensa hakkuualueiden merkityksen kuukkelille, mutta ei välitä. Hakkuista ei ole oltu missään yhteydessä alueista suojelualoitteitatehneisiin ja kuukkelitietoa toimittaneisiin ympäristöjärjestöihin ja lintuharrastajiin. Metsähallitus ei
ole edes suunnitellut hakkuita yhteistyössä omien luontopalvelujen ja metsätalouden kesken, vaikka laitoksen oma ympäristöopas niin edellyttää. Tällainen toiminta on kaiken kaikkiaan käsittämätöntä ja osoittaa vain MH:n tulostavoitteiden tiukkuuta sekä karkeaa piittaamattomuutta laitoksen suojeluvelvoitteista metsätalouden piirissä olevilla mailla.

Muutosta odottaen

Eveliina Asikainen
ympäristöpolitiikan tutkija, luonnonvara-alan opettaja

eveliina.asikainen[at]uta.fi

Kuukkelitietoa

Kuvia kuukkeleista

Avainsanat: kuukkeli, metsähallitus luonnon monimuotoisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini