Tavattavissa

Share |

Sunnuntai 7.10.2012 klo 23.05


eveliina_asikainen_net.jpgMieheni veljentyttö on nyt vaalien alla tekemässä opintoihinsa liittyvää harjoittelua Sastamalassa ja on käynyt muutaman kerran meillä. Näillä käynneillä olemme keskustelleet poliitikkona olemisesta ja siitä miten se on muuttanut elämää.

Minusta suurin muutos on se, että pitää olla tavattavissa. Koen, että politiikka on yhteisten asioiden hoitamista sellaisten puolesta, jotka eivät siihen itse kykene. Siihen kuuluu vastata puhelimeen ja soittaa takaisin sellaisiinkin numeroihin, joita ei tunne sekä vastata ihmisten sähköposteihin, keskustella heidän esille tuomistaan asioista virkamiesten kanssa tai tehdä niistä aloitteita.

Asukkaan lisäksi soittaja voi olla toimittaja, ja heille vastaaminen on aivan yhtä tärkeää. Osa poliitikon tehtävää on myös kertoa ajatuksistaan ja päätöksistään julkisesti.

Eihän tätä kunnallispolitiikassa kovin paljon tapahdu, mutta vaalien alla kyllä. Lisäksi tässä vaiheessa täytyy organisoida nopeasti kaikenlaista. Se on toinen asia, jonka olen politiikassa oppinut: verkostoitumaan, pyytämään apua, delegoimaan sekä myös tekemään nopeasti.

Tätä kaikkea on sisältynyt tähänkin viikkoon. Ja olen nauttinut siitä, sillä kampanjan teko sytyttää aina minut.

Parasta on että saa olla tavattavissa torilla ja monissa muissakin paikoissa! Tavataan siis Vammalan torilla lauantaisin 13., 20., ja 27.10.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini