Terveisiä Pirkanmaan Vihreiden bussikiertueelta

Share |

Sunnuntai 16.1.2022 klo 17:59


Lauantaina 15.1. osallistuin Tiina Wesslinin kanssa Pirkanman vihreiden bussikiertueeseen Hämeenkyröstä Ikaalisten, Parkanon, Kihniön, Virtain ja Ruoveden kautta Mänttä-Vilppulaan. Teimme päivän ajan lyhyitä videoita eri paikakunnilla ja pohdimme, millaiset asiat voisivat olla tärkeitä kunkin paikkakunnan äänestäjille. Välillä mukaamme liittyi paikallisia ehdokkaita ja muita vihreitä. Videoklipit löytyvät Pirkanmaan Vihreiden facebook- ja instagram-tileiltä

Hämeenkyrössä, Ikaalisissa ja Parkanossa seuranamme oli ikaalilainen ehdokas Mikko Nisukangas.

Mikko työskentelee nuorten kanssa ja painottikin nuorisotyön, oppilashuollon ja sosiaalityön saumatonta yhteistyötä riippumatta palvelujen järjestämismallista. Ikaalissa ja Hämeenkyrössä on toimivia malleja, joista voitaisiin oppia muuallakin.

Parkanossa pysähdyimme uuden koulurakennuksen, Kaarnan, lähellä ja totesimme kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyön tärkeyden nimenomaan koulumaailmassa. Koulurakennukset ja koko koulun lähiympäristö vaikuttaa merkittävästi lasten ja nuorten liikkumiseen ja samalla hyvinvointiin. Oppilashuolto on osa koulun toimintaa. Sen pitää jatkossakin olla luontevaa, vaikka osa työntekijöistä on hyvinvointialueen työntekijöitä.

Kihniössä jatkoimme Tiinan kanssa kunnan merkityksestä hyvinvoinnin tuottajana, kun kävimme iloitsemassa paikallisesta leikkipuistosta ja lähiliikuntapaikasta. Helposti saavutettavat lähilikuntapaikat ylläpitävät kaikkien terveyttä. Niiden kaavoittaminen, suunnittelu ja ylläpito on jatkossakin kunnan tehtävä. Innostuin myös lainaamaan aluelle jäänyttä pulkkaa :)

Virroilla on Pirkanmaan vanhin väestö. Lähes 38 % asukkaista on yli 65-vuotiaita. Muutenkin vanhenevan väestön palveluille aiheuttamat vaatimukset korostuvat Pohjois-Pirkanmaalla. Pitkät välimatkat vielä lisäävät haasteita, esim. kotihoidossa aikaa kuluu väistämättä runsaasti matkoihin. On tärkeää, että tällaiset erot otetaan huomioon, kun suunnitellaan palvelujen järjestämistä ja asetetaan tavoitteita Pirkanmaan hyvinvointialueen maantieteellisille osa-alueille.

Ruovedellä on runsaasti vapaa-ajan asuntoja, joissa asutaan lähes ympäri vuoden, joten ajatuksemme ja keskustelumme suuntautuivat monipaikkaiseen elämään. Seuraamme liittyneen Oke Rouhen kanssa olimme sitä mieltä, että hyvinvointialue voi jopa lisätä maaseutupaikkakuntien vetovoimaa, kun samat palvelut ovat käytettävissä koko maakunnassa. Tämä vaatii yhtenäisiä tietojärjestelmiä, joiden kehittämisessä Pirkanmaalla on vielä paljon työtä. Monipaikkainen elämä täytyy kuitenkin ottaa huomioon palveluja suunniteltaessa ja järjestettäessä.

Päivä huipentui Mänttä-Vippulaan ja Serlachiuksen maisemiin. Paikallinen ehdokas Riina Korhonen tukijoukkoineen kertoi huolista, jotka ovat tuttuja monille pienempien ja syrjäisempien paikkakuntien ehdokkaille: asukkaat pelkäävät palvelujen siirtymistä kauemmas.

Maakunnan äärilaitojen ehdokkaina haluamme kannustaa asukkaita äänestämään hyvinvointialueen valtuustoon ihmisiä, jotka tuntevat maaseudun arjen ja jotka saavat viestinsä eteenpäin. Hyvinvointialueen rakentaminen on yhteistyötä, jossa tarvitaan kaikkien asiantuntemusta. Kierros Pohjois-Pirkanmaalla toi minulle taas lisää näkemystä päätöksentekoon


Kommentit

16.1.2022 21:21  Nollatoleranssi punaiselle fasismille

Vihreät stalinistiHUORAT on maanpetoksellinen,Suomalaisvastainen,avoimen rasistinen,misandrinen,punafasistinen ja ISIS-kollaboraatiollaan kansanmurhissa avustanut VIHARIKOSJÄRJESTÖ jonka toiminta pitää kriminalisoida.
Jokaista sen jäsentä pitää rankaista ankarimman mukaan viharikoksistaan kansaa ja valtiota vastaan.

Joko sen tekee seuraava hallinto nykyisin ISIS-huorasikojen haaremin sijaan tai sen tekee kansa - asein.
Yhdentekevää.Punaviherterroriinne tullaan jokatapauksessa vastaamaan kovin ottein huorasika.

11.2.2023 12:06  Puhelinliittymä.com

Hyvä artikkeli ja video :)

11.2.2023 12:06  Äänikirjat.net

Olipas mielenkiintoinen postaus.

11.2.2023 12:07  Liittymätarjoukset.fi

Hyvä ja kattava artikkeli aiheesta.

11.2.2023 12:08  Vertaa hintoja

Hyvä video oli :)

11.2.2023 12:08  Lehtitarjouksia.com

Olipas mukava kirjoitus :)

11.2.2023 12:08  Lainaa-netistä.fi

Hyvä postaus aiheesta.

3.4.2023 21:48  Ermerinen

Hyvä kirjoitus!

19.4.2023 21:04  Käyttölainat.fi

Meni kyllä vähän yli hilseen...

19.4.2023 21:06  Liittymätarjous

En oikein ymmärtänyt tuota kantaa.

24.4.2023 19:16  Sähkön kilpailutus

Hyvä postaus

24.4.2023 19:17  Äänikirjat.com

Mahtava kirjoitus

24.4.2023 19:18  Äänikirjapalvelut.fi

Aiva upeeta

14.8.2023 15:06  Vertaa hintoja

Tulin, näin, jätin linkin, lähin menee

15.8.2023 15:35  hiiii

jee jee

15.8.2023 15:35  Vittu mitä paskaa

jeee


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini