Eve Pirkanmaan kampanja-avauksessa: kestävät valinnat yksinkertaisiksi, suomalaista luontoa suojeltava Suomessa

Share |

Lauantai 12.2.2011 klo 19.51 - Eveliina Asikainen


Tänään avattiin Pirkanmaan Vihreiden eduskuntavaalikampanja Tampereella Finlaysonin alueella. Paikalla oli lähes kaikki ehdokkaamme sekä runsaasti muuta väkeä. Pirkanmaalla on parempi ehdokaslista kuin koskaan ja avauksessa pidetyt ehdokkaiden puheet käsittelivät monipuolisesti yhteiskunnassamme tällä hetkellä tärkeitä kysymyksiä. Oma puheenvuoroni käsitteli kampanjani keskeistä teemaa kuluttamisen vähentämistä ja luonnosta huolehtimista.

Ekologisesti kestävä elämäntapa tarkoittaa muutoksia jokaisen arkipäivässä, mutta on turha vaatia, että suurin osa meistä tekisi niitä vapaaehtoisesti. Siksi olen sitä mieltä, että poliitikkojen tehtävä on tehdä kestävät ja terveyttä edistävät arkiset valinnat mahdollisimman helpoiksi ja yksinkertaisiksi.

Meidän perheemme on päättänyt tulla maaseudulla toimeen yhdellä autolla, mutta se vaatii monenlaisia joustoja ja järjestelyjä. Ajan yhden auton politiikkaa: sellaista yhdyskuntarakennetta ja julkista liikennettä, jossa yhä useamman perheen on mahdollista tehdä tämä valinta. Lähes kaikki käyttämämme kasvikset ovat luomua. Tämä on mahdollista, kun löytyi kimppa, josta yksi perhe käy viikoittain noutamassa muiden tilaukset Luomulaatikosta. Asumme sen verran kaukana Tampereelta, että kotiinkuljetus ei tänne asti toimi. Kuitenkin toivoisin, että lähikauppani luomukasvis- ja –jauhovalikoima olisi sellainen, että hankinnat voisi tehdä sieltä ja hinnat sellaiset, etteivät ne karsisi ostajia. Näihin asioihin haluan vaikuttaa kansanedustajana.

Toinen minulle tärkeä asia on suomalainen luonto ja suomalaisten mahdollisuus käyttää sitä. Suomalaisen luonnon monimuotoisuutta voi suojella vain Suomessa. Mm. suot ovat hiilivarastojen lisäksi maapallon mittakaavassa ainutlaatuisia ekosysteemejä. Myös petoeläimet ovat osa suomalaista luontoa ja meidän velvollisuutemme on mm. puuttua salametsästykseen. Suomalaisen luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi meidän on tehtävä luonnon suojelu tai maisemien vuokraaminen virkistyskäyttöön mahdollisimman helpoksi ja kannattavaksi vaihtoehdoksi metsänomistajille. Tämä vaatii myös metsäammattilaisten kouluttamista niin, että he osaavat tarjota metsänomistajille erilaisia suojeluvaihtoehtoja.

Suomalaisten on jatkossakin saatava nauttia kansallispuistoista ja jokamiehenoikeuksista. Siksi Metsähallituksen luonnonsuojelu- ja virkistyspalvelujen rahoitusta on nostettava ja maa- ja metsätalousmaa pidettävä kiinteistöveron ulkopuolella. Kaupungeissa on maankäytön ratkaisuilla huolehdittava siitä, että asukkaat pääsevät mahdollisimman helposti nauttimaan lähiluonnosta, jota toivottavasti jätetään sopivasti hoitamatta, niin että luonnon villeys ja lajirikkaus pääsee kukoistamaan myös kaupungissa.

Nämä ovat luontoon liittyviä erityistavoitteitani, osana yleisesti erinomaisia vihreitä arvoja.

Avainsanat: hyvä arki, kestävä elämäntapa, luonnonsuojelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini