"Erikoisin kysymys, johon olet vastannut?"

Share |

Lauantai 9.4.2011 klo 19.30 - Eveliina Asikainen


Tänään minulta kysyttiin, mikä on erikoisin kysymys, johon olen kampanjan aikana vastannut. No, kenties tuo kysymys oli sellainen, mutta sai minut myös pohtimaan millaisiin kysymyksiin olenkaan vastannut.

Kasvokkain ihmisten kanssa kampanjoidessa täytyy kenties useimmiten vastata energiapolitiikkaa ja eläkeläisten asemaa koskeviin kysymyksiin, tai ainakin kuunnella näihin asioihin liittyviä mielipiteitä. Lisäksi jonkin verran tulee eteen keskustelua samaa sukupuolta olevien asemasta, mutta vain silloin tällöin olen päätynyt vastaamaan luonnonsuojeluun tai eläinten oikeuksiin liittyviin kysymyksiin. Toisinaan ihmiset esittävät myös tietoon liittyviä knoppikysymyksiä. Tänään kysyttiin mm. sitä kuinka paljon Suomen pinta-alasta on ollut alunperin suota.

Nettilomakkeen tai sähköpostin kautta tulleet kysymykset ovat sitten aivan toisenlaisia. Niitä lähettävät kansalaiset, jotka harkitsevat tosissaan minun äänestämistäni. Näissä kysymyksissä on pyydetty täsmennystä kantaani geenimanipuloiduista organismeista ja tuotantoeläinten elinolosuhteiden kehittämisestä sekä haluttu varmistaa että vihreitä äänestäessä ei äänestä vesivoiman lisärakentamisen puolesta. Toki jotkin kysymykset ovat käsitelleet energiatulevaisuuttakin, mutta taas hyvin täsmällisessä hengessä.

Laajimmat ja periaatteellisimmat kysymykset ovat kosketelleet sitä miten lainsäädäntö ja politiikka voivat vaikuttaa kansalaisten asemaan sekä oikeusasiamiehen ratkaisuita ja asemaa. Toisaalta synnyttämiseen ja homeopatiaan liittyvät kysymykset ovat olleet lähellä yksityisyyden rajaani. Niihinkin olen vastannut, koska ne on esitetty vakavassa hengessä.

Kysykää jatkossakin. Sillä tavalla opin lisää ja tekin opitte ajatuksistani. Kysymykset ovat juuri sitä evästystä, jota kampanjassani toivon.

Avainsanat: kampanjointi, kysymykset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini