"Erikoisin kysymys, johon olet vastannut?"

Lauantai 9.4.2011 klo 19:30 - Eveliina Asikainen

Tänään minulta kysyttiin, mikä on erikoisin kysymys, johon olen kampanjan aikana vastannut. No, kenties tuo kysymys oli sellainen, mutta sai minut myös pohtimaan millaisiin kysymyksiin olenkaan vastannut.

Kasvokkain ihmisten kanssa kampanjoidessa täytyy kenties useimmiten vastata energiapolitiikkaa ja eläkeläisten asemaa koskeviin kysymyksiin, tai ainakin kuunnella näihin asioihin liittyviä mielipiteitä. Lisäksi jonkin verran tulee eteen keskustelua samaa sukupuolta olevien asemasta, mutta vain silloin tällöin olen päätynyt vastaamaan luonnonsuojeluun tai eläinten oikeuksiin liittyviin kysymyksiin. Toisinaan ihmiset esittävät myös tietoon liittyviä knoppikysymyksiä. Tänään kysyttiin mm. sitä kuinka paljon Suomen pinta-alasta on ollut alunperin suota.

Nettilomakkeen tai sähköpostin kautta tulleet kysymykset ovat sitten aivan toisenlaisia. Niitä lähettävät kansalaiset, jotka harkitsevat tosissaan minun äänestämistäni. Näissä kysymyksissä on pyydetty täsmennystä kantaani geenimanipuloiduista organismeista ja tuotantoeläinten elinolosuhteiden kehittämisestä sekä haluttu varmistaa että vihreitä äänestäessä ei äänestä vesivoiman lisärakentamisen puolesta. Toki jotkin kysymykset ovat käsitelleet energiatulevaisuuttakin, mutta taas hyvin täsmällisessä hengessä.

Laajimmat ja periaatteellisimmat kysymykset ovat kosketelleet sitä miten lainsäädäntö ja politiikka voivat vaikuttaa kansalaisten asemaan sekä oikeusasiamiehen ratkaisuita ja asemaa. Toisaalta synnyttämiseen ja homeopatiaan liittyvät kysymykset ovat olleet lähellä yksityisyyden rajaani. Niihinkin olen vastannut, koska ne on esitetty vakavassa hengessä.

Kysykää jatkossakin. Sillä tavalla opin lisää ja tekin opitte ajatuksistani. Kysymykset ovat juuri sitä evästystä, jota kampanjassani toivon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kampanjointi, kysymykset

Yhdessä tekemisen meininkiä

Maanantai 10.1.2011 klo 23:40 - Eveliina Asikainen

Tänään osallistuin pariin palaveriin, joissa suunniteltiin Pirkanmaan vihreiden vaalikampanjaa. Tunnelma oli molemmissa tilaisuuksissa innostunut ja keskusteleva.

Olen nyt kolmatta kertaa kansanedustajaehdokkaana Pirkanmaalla ja ilokseni huomaan, että kampanjan teko on kerta kerran jälkeen suunnitelmallisempaa, mutta samalla luovaa. Kampanjan teossa yhdistyy tällä hetkellä sopivana sekoituksena nuoruuden into ja mielikuvitus sekä konkarien kokemus.

Tilaisuuksissa oli avoin, keskusteleva ja inspiroituva henki. Kokemuksia ja ideoita jaettiin avoimesti. Ja vastaavasti ne otettiin vastaan kehiteltäviksi yhteisiksi voimavaroiksi.

Enempää en julkisesti sano, mutta meillä on lupa odottaa erinomaista yhdessä tekemisen meiningistä kumpuavaa Vihreää vaalikampanjaa Pirkanmaalla.

Kaikki tällä hetkellä nimetyt pirkanmaalaiset vihreät kansanedustajaehdokkaat löytyvät täältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, kampanjointi, vihreät, Pirkanmaa