Lähipalveluita puolustamassa

Share |

Torstai 30.11.2006 - Eveliina Asikainen


Vammalan kaupungin talousarviossa aiotaan lakkauttaa neuvola kylästämme ja vähentää alakoulusta yksi opettaja. Nämä aikeet ovat nostattaneet melkoisen kansalaisaktiivisuuden.

Ihmisten huolet alkoivat pieninä kyselyinä: “onko ihan totta, että…”. Kaikissa kommenteissa ihmeteltiin sitä, että palveluita huononnetaan sellaisessa osassa kaupnkia, johon toisaalta koetaaan saada lisää asukkaita. Karkku on nimittäin vain puolen tunnin junamatkan päässä Tampereelta.

Opettajanviran lakkauttaminen johtaisi siihen, että eka-tokaluokasta muodostettaisiin 27 oppilaan yhdysluokka. Ei mikään ihanteellinen oppimisympäristö kouluaan aloittaville lapsille, eikä todellakaan sellainen asia, jota maallemuuttaja hakee.

Neuvolan lakkauttamisen jälkeen palvelut olisivat Vammalan keskustassa, jonne busseja menee harvoin, joten lapsiperhe ei pääsisi sinne muuten kuin autolla. Tämä tarkoittaisi aikamoista autoilun tai peräti taksin käytön lisääntymistä pientenkin asioiden hoidossa. Vanhuksille palveluiden käyttäminen voisi käydä suorastaan mahdottomaksi ja monet päätyisivät muuttamaan keskustaan tai johonkin palveluasuntoon.

Erityisesti asiassa aktivoituivat lasten puolesta toimivat ihmiset: koulun vanhempainyhdistys ja Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys. Itse olen kyläyhdistyksen sihteeri ja yhdessä sorvasimme sekä vetoomuksen kaikkien kyläläisten allekirjoitettavaksi että yhteisen kirjeen lautakunnille.

Kaupunginvaltuutettuna olen puolustamassa palveluita valtuustoston budjettikäsittelyssäkin, mutta on ihanaa olla mukana antamassa ihmisten hädälle ja auttamassa siinä, että mielipide tulee ajoissa esille. Samalla sitä ihmettelee yhden vuoden kuinka yhden vuoden talousarvion laadinnassa voidaan unohtaa strategiset linjaukset.

Avainsanat: kansalaistoiminta, palvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini