Sekavia tunnelmia

Share |

Maanantai 19.3.2007 - Eveliina Asikainen


Vaaliyönä ei pää ihan kirkas voi ollakaan, mutta nyt on todella monenlaisia ja monentasoisia mietteitä.

Ensinnäkin olen todella tyytyväinen omaan tulokseeni. Äänimäärä olisi voinut olla suurempikin, mutta kaksi tärkeintä tavoitettani toteutuivat. Olin paras ei-tamperelainen ehdokas ja olin viiden parhaan joukossa vihreiden listalla. Siis neljäs! Aika hyvin täältä kokoomuslaisen kansanedustajan vallitsemasta Vammalasta. Ja äänimäärän pienuus johtuu osaltaan Oraksen valtavan upeasta äänisaaliista, joten en sitäkään niin kovasti harmittele.

Toiseksi olen harmissani siitä, että se toinen paikka jäi niin vähästä kiinni. Kenties syy oli suuressa määärässä uusia ehdokkaita, kenties mainonnan vähyydessä ja ties vielä missä, mutta näitä pohditaan myöhemmin.

Kolmanneksi näissä vaaleissa vaihtui sittenkin valta. Keskusta ja demarit hävisivät. Kokoomus voitti - niin kuin myös vihreät. Toinen paikka Turussa Ville Niinistölle ja Etelä-Savon paikka ja paikan lisäys Helsingissä ovat kaikki hienoja saavutuksia. Ja sekin että Pohjois-Karjalassa äänimäärä tuplattiin, vaikka paikkaa ei irronnutkaan on aivan upea saavutus.

Nyt menen nukkumaan ja erittelen asioita paremmin aamulla.

P.S. Hei, sain 1175 ääntä!!!

Avainsanat: eduskuntavaalit, vaalitulos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini