Vihreillä on parhaat aplodit

Share |

Maanantai 28.5.2007 - Eveliina Asikainen


Viikonloppu hurahti Vihreän liiton puoluekokouksessa Espoossa. Tunnelma oli elähdyttävä ja puheet innostavia, mutta kenties parasta oli se, kuinka kaikkia puhujia kannustettiin. Vihreä aplodeerauskulttuuri on vertaansa vailla.

Mutta vakavasti ottaen. On hienoa kuulua puolueeseen, jossa mielipiteiden esittämistä arvostetaan ja puheenvuorojen tekemiseen suhtaudutaan vakavasti. Ja on myös hienoa nähdä kokouksen puheenjohtajien pitävän huolta aikatauluista ja oikeanmukaisesata puheenvuorojen jaosta lempeästi mutta kuitenkin tiukasti. Monella tieteellisen seminaarin vetäjällä olisi paljon opittavaa.

Hyvän vaalituloksen jälkeen myös kokouksen ilmapiiri oli eteenpäinmenevä. Ja aivan oikein työnsä jättävä puoluesihteeri Ari Heikkinen kehotti meitä paikallisia olemaan radikaalimpia kuin hallituksen jäsenet tai kansanedustajat. Suuret aplodit tästä Arille, sillä muutenhan puolue pysähtyy. Pidän tämän ohjenuoranani myös paikallispolitiikassa.

Henkilövalinnatkin sujuivat melkoisen mukavasti, vaikka en varmaan ole ainoa, jota ihmetyttää kuinka puoluejohdossa on tilaa kahdelle kolmikymppiselle helsinkiläiselle naiselle. Yksi samanikäinen nuori mies Jyväskylästä olisi tehnyt hyvää, mutta tulos ilmentää tietysti myös kannattajakuntamme ikä-, sukupuoli- ja kotipaikkajakaumaa.

Oma vihreä urani jatkuu nyt Vihreän liitonvaltuuskunnan jäsenenä. Toivon osaltani kaventani siellä maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelua ja auttavani muunkin ympäristöpolitiikan kuin energiakysymysten pääsyä paremmin esille vihreiden asialistalla.

Kotona odotti muuten valtavasti rehahtanut voikukkakasvusto, jota on tänään kuritettu vikatteella.

Avainsanat: puoluekokous, vihreät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini