Upea yhteistyön kampanja Pirkanmaan Vihreillä

Lauantai 16.4.2011 klo 22:27 - Eveliina Asikainen

Lauantai-ilta ja vaalikampanja osaltani ohi. Viimeiset esitteet jaoin tänään Vammalan torilla, Nokian City-marketissa ja Ideaparkissa. Näissäkin tilanteissa näkyi Pirkanmaan vihreiden kampanjan voima - yhteistyö. Joka paikassa oli mukavasti niin ehdokkaita kuin tukiryhmäläisiä ehdokkaat olivat avoimesti ilmoittaneet muille mahdollisuudesta tulla kampanjoimaan yhdessä.

Aamun ihanuus olivat yhden karkkulaisen tukiryhmäläisen eilisiltana leipomat 102-suklaakeksit. Vammalan torilla hääräsi runsaasti vihreätakkista porukkaa, joka sai keittää kahvia sekä tarjota leivonnaisia minkä ehti. Tarjosimme hyvän vaihtoehdon Kokoomuksen ja Keskustan meiningille. Ehdokkaista paikalla kävivät myös Maija Kajan ja Minna Sorsa.

Nokialla vastassa oli Leo Lähteen aktiivinen ja energinen tukiryhmä. Paikalle tuli myös valtavan ehtivä maahanmuuttajaehdokkaamme Aziz Sheikani. Lehtiä ja esitteitä otettiin vastaan todella hyvin ja sainpa kuulla jonkun jo äänestäneenkin minua.

Lempäälän Ideaparkissa vaihdoin vuoroa kansanedustaja Oras Tynkkysen kanssa. Paikalla ostoskeskuksen vilinässä olivat myös kokenut lempääläläinen kunnallispoliitikko Killi Jokila sekä teekkariehdokas Riku Merikoski. Siis yhden päivän aikana olen saanut olla jollain tavalla mukana tai yhteistyössä kahdeksan muun ehdokkaan kanssa.

Tämä kuvaa hyvin koko kampanjaa. Yhteistyötä on ollut paljon. Sen avulla on syntynyt Uusi Pirkanmaa -vaalilehti sekä Hyvä elämä Pirkanmaalla -kiertue. Vihreiden naisten yhteistyönä on taas mm. zumbattu, tavattu ihmisiä Tampereen kävelykadulla sekä keskusteltu ruokapolitiikasta Satu Hassin kanssa: kiitos yhteistyöstä Maija, Minna, Mellu, Emilia, Killi, Anna-Kaisa, Hanna ja Ulriikka.

Yhteistyö on näkynyt myös Tampereen Vihreiden järjestämissä tilaisuuksissa. Esimerkiksi huhtikuun alussa pohdimme Kirsikka Siikin ja ympäristöjärjestöjen edustajien kanssa kaupunkiluonnon tulevaisuutta.

Ja vähintään vaalimökillä ollaan tehty töitä yhdessä, vastattu kysymyksiin ja täydennetty toisiamme myös Olli-Pojan, Pietin, Petrin ja Paavo-Einarin kanssa. Hienoa on ollut tehdä tätä yhteistyötä ja se on myös tuonut kampanjalle voiman. Yhteistyö on ulottunut upeasti myös tukiryhmiin. Kiitän siis yleisesti kaikkia taustajoukkojamme, mutta erityisesti Tuilaa Vihreän Pirkanmaan toimistolla sekä omaa kampanjaporukkaani niin maakunnassa kuin Tampereella.

Huomenna jännitämme yhdessä, ketkä kaksi - tai kenties kolme meistä päätyvät kansanedustajiksi. Ja sinä voit vielä vaikuttaa siihen tulokseen äänestämällä yhtä meistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, Pirkanmaa, vihreät

Luonnonsuojelijan kannattaa äänestää Eveä

Maanantai 4.4.2011 klo 23:46 - Eveliina Asikainen

Olen halunnut korostaa näissä vaaleissa asiantuntemustani ja sitoutumistani luonnonsuojeluun.

Tukijalistallani on suuri useita pirkanmaalaisia ympäristöaktivisteja. Ja tänään Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius listasi minut suositeltaviin ehdokkaisiin. Olen ylpeä ja tunnen onnistuneeni jo tässä vaiheessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, suositukset, luonnonsuojelu

Sekavia tunnelmia

Maanantai 19.3.2007 - Eveliina Asikainen

Vaaliyönä ei pää ihan kirkas voi ollakaan, mutta nyt on todella monenlaisia ja monentasoisia mietteitä.

Ensinnäkin olen todella tyytyväinen omaan tulokseeni. Äänimäärä olisi voinut olla suurempikin, mutta kaksi tärkeintä tavoitettani toteutuivat. Olin paras ei-tamperelainen ehdokas ja olin viiden parhaan joukossa vihreiden listalla. Siis neljäs! Aika hyvin täältä kokoomuslaisen kansanedustajan vallitsemasta Vammalasta. Ja äänimäärän pienuus johtuu osaltaan Oraksen valtavan upeasta äänisaaliista, joten en sitäkään niin kovasti harmittele.

Toiseksi olen harmissani siitä, että se toinen paikka jäi niin vähästä kiinni. Kenties syy oli suuressa määärässä uusia ehdokkaita, kenties mainonnan vähyydessä ja ties vielä missä, mutta näitä pohditaan myöhemmin.

Kolmanneksi näissä vaaleissa vaihtui sittenkin valta. Keskusta ja demarit hävisivät. Kokoomus voitti - niin kuin myös vihreät. Toinen paikka Turussa Ville Niinistölle ja Etelä-Savon paikka ja paikan lisäys Helsingissä ovat kaikki hienoja saavutuksia. Ja sekin että Pohjois-Karjalassa äänimäärä tuplattiin, vaikka paikkaa ei irronnutkaan on aivan upea saavutus.

Nyt menen nukkumaan ja erittelen asioita paremmin aamulla.

P.S. Hei, sain 1175 ääntä!!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, vaalitulos