Hyvästi 2009 - tervetuloa 2010

Share |

Torstai 31.12.2009 - Eveliina Asikainen


Itselleni vuoden  2009 tärkeimmät asiat eivät liity suoraan tuoreeseen Sastamalan kaupunkiin, vaan nimenomaan sen Karkku-nimiseen taajamaan, kotikylääni.

Hyvin surullinen tapahtuma oli laman kosketus kyläämme. Hoikan opiston ja kuntoutuskeskuksen toiminta loppui kun Hengitysliiton vetäytyi Karkusta. Tulin tähän kylään opettajaksi Hoikan opistoon ja tuo paikka on sekä vaikuttanut vahvasti käsitykseeni hyvästä työyhteisöstä kuin muovannut minua opettajana, kasvattajana ja ihmisenä. Kiitokset kaikille työkavereilleni - opettajille, toimiston väelle, siivoojille, talonmiehille, kuntoutusväelle ja  keittiöhenkilökunnalle  - sekä opiskelijoilleni vuosien aikana. Nykäiskää hihasta - Hoikan henki parhaimmillaan on vaativa vertauskohta nykyisille työyhteisöilleni.

Hyvin pian tämän surullisen uutisen jälkeen kuului iloisia uutisia kotikylästä. Kyläkauppa sai uudet vetäjät. Tuija-Leena ja Leena ovat tehneet kaupasta kohtauspaikan, jossa on myös kahvila ja päivisin tarjolla keittoa. Kauppiaille voi tehdä ehdotuksia tuotteista ja palvelu on ystävällsitä. Muutenkin Karkun palvelut ovat ihanat: Mariennelta saa vaihtoehtokosmetiikkaa ja pesupähkinöitä ja Via on koko Pirkanmaan ainoa ekokampaaja… alakoulu on kunnollinen, talkoilla pidetty luistinrata varmaan koko kaupungin parhammin hoidettu (missä muualla jäädytettäisiin joulupäivän iltana) ja kirjastosta pidämme kiinni vaikka kynsin hampain.

Kotielämän rytmi muuttui kun esikoinen meni yläasteelle ja kuopus kouluun. Aamuisin ei enää tarvitse pyörähtää päiväkodin kautta, mutta toisaalta neljänä iltana viikossa on jollain lapsista harrastus Vammalan keskustassa, kun kaksi vanhinta pelaa salibandya. Onneksi on kimppakyytejä, mutta erilaiset logistiset järjestelytaidot ovat kovilla. Alkuvuoden kaikki viikonloputkin on buukattu sählyturnauksilla aina hiihtolomaan asti.

Ja tietysti kaupunginhallituksen jäsenyys on teettänyt töitä ja vienyt minun aikaani - etenkin, kun syksyllä oli Vammalan vanerin yrityssareerauksen kaltainen prosessi. Toivottavasti Sastamalan kaupungin luotsaaminen saadaan selkeämmäksi vuonna 2010.

Ihan henkilökohtaisesti hienoa oli matkustaaa koko perheellä tapaamaan Johannan porukkaa Michiganiin. Syksyllä sain lopulta ensimmäisen kansainvälisen artikkelini julkaistua ja nautin kun pääsin TAMKissa opettamaan juuri opintonsa aloittaneita metsätalouden opiskelijoita. Ensi vuonnakin saan toivottavasti yhdistellä sopivasti tutkimusta ja opetusta.

Hyvää ja Levollista Vuotta  2010 kaikille

Avainsanat: arki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini