Äänestän Pekka Haavistoa, koska...

Share |

Keskiviikko 11.1.2012 klo 18.16




Paikallinen Alueviesti –lehti kysyi, miksi kannatan Haavistoa. Tässä kaikkien luettavaksi tarkat kysymykset ja vastaukseni.

Minkälaisia vahvuuksia näet ehdokkaallasi olevan hoitaa Suomen tasavallan presidentin tehtävää?

Pekka Haavistolla on erinomaiset valmiudet hoitaa Suomen tasavallan presidentint tehtävää. Hänen suuri vahvuutensa verrattuna muihin ehdokkaisiin on kokemus ja menestys kansainvälisessä diplomatiassa ja rauhansovittelussa YK-tehtävissä mm. Balkanin, Afganistanin, Palestiinan, Liberian ja Sudanin kriisialueilla. Hän on samanaikaisesti peräänantamaton ja kuunteleva, siis erinomainen sillanrakentaja ja neuvottelija. Näin hän voi tehdä Suomesta kokoaan suuremman valtion kansainvälisessä politiikassa - ja sille kyvylle uskon olevan käyttöä. Pekka Haaviston vahvuus on myös se, että hänen taustallaan on vaaleissa on monipuolinen kansalaisvaltuuskunta, jossa on mukana tunnettuja demareita, kokoomuslaisia, vasemmistoliittolaisia, keskustalaisia ja vihreitä kuten myös tietysti puoluepoliittisesti sitoutumattomia ihmisiä. Tästä syntyy mahdollisuus olla yhdistäjä ja sillanrakentaja myös Suomessa.

Minkälaisen johtajan suomalaiset hänestä saisivat ja minkälaista Suomi-kuvaa hän välittäisi maailmalle?

Suomalaiset saisivat hänestä kuuntelevan helposti lähestyttävän suomalaisia yhdistävän johtajan, joka katsoo tulevaisuuteen ja ymmärtää sen haasteet. Hän toisi näkemyksensä esille, mutta myös perehtyisi muitten näkemyksiin. Uskon että hän tekisi Suomen johtajana myös uusia avauksia ja linjauksia. Ulkomaille hän välittäisi kuvaa ennakkoluulottomasta hyvinvointiyhteiskunnasta ja sivistysvaltiosta, sillä hänessä yhdistyvät poliittinen kokemus, vankka sivistys kuin yhteistyökykyisyys.

Lisää hyviä perusteluita löytyy esim. Oras Tynkkysen blogista


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini