Kunnallisvaalit lähestyvät: ehdokkaat asetettu ja kampanja avattu

Share |

Lauantai 22.9.2012


eveliina_asikainen_net.jpg

Moni varmaan havahtui kunnallisvaalien lähestymiseen tämän viikon puolivälissä, kun puolueiden ehdokaslistat julkistettiin. Itselle se oli vaalikampanjoinnin ensimmäisen ja työläimmän vaiheen – ehdokashankinnan – päätös. Sastamalassa onnistuimme kohtalaisen hyvin. Saimme saman verran ehdokkaita kuin viime vaaleissa.

Listamme on monipuolinen. Meillä on eri-ikäisiä ja taustoiltaan erilaisia ehdokkaita monipuolisesti Sastamalan alueelta. Tosin pohjois-Sastamalasta ei ole ketään. Erityisen iloinen olen siitä, että meillä on myös ehdokas Kiikoisista, Annika Hepokorpi.

Listan valmistuttua alkoi näkyvä vaalityö. Viikon aikana olen huolehtinut ehdokasvalokuvauksen järjestelyistä, päivittänyt omille sivuille kunnallisvaaliteemat, vastannut pariin vaalikoneeseen sekä tehnyt lyhyen esittelyn Vihreän Sastamalan sivuille. Olen myös auttanut uusia ehdokkaita kertomalla heille joidenkin vaalikonekysymysten taustoja. Ja lopuksi organisoin pikaisesti Kiva kunta -tapahtuman Vammalan torille vihreiden ensimmäisenä yhteisenä kampanjapäivänä. Lisäksi olemme yhdessä sovitelleet vaalipaneelejen ja ehdokkaitten aikatauluja.

Tänään sitten lähdin kahden ensikertalaisen ehdokkaan - Jaska Levon ja Eeva Puumalan kanssa torille avaamaan kampanjaamme. Ajatuksemme oli kerätä ihmisiltä kuvauksia siitä, mikä Sastamalassa on kivaa, mikä kehitettävää. Vihreissä tuulitakeissa meidät huomattiin hyvin ja kävimme mukavia keskusteluja, joiden lomassa tarjoilin oman puutarhan omenoita.

Kivoina asioina tuli esille hieno luonto, turvallisuus ja Sastamalan sopiva koko. Kaupungistamme löytyy hyvin palveluita, mutta se ei kuitenkaan ole liian iso. Sopiva koko liittyy myös palveluitten ihmisläheisyyteen. Yksittäisistä palveluista mainittiin hyvänä asiana eläkeläisten kuntosaliryhmät. Niillä onkin huomattava terveyttä ylläpitävä vaikutus.

Kehitettäviksi asioiksi mainittiin. tonttitarjonnan parantaminen, liikenneyhteyksien kehittäminen kaupungin sisällä sekä hienon luonnon parempi hyödyntäminen: esim. uusien polkujen ja ulkoilureittien perustaminen. Lisäksi tuli esille monia terveyden- ja vanhustenhuoltoon liittyviä kysymyksiä, jotka kaikki kytkeytyvät siihen yleiseen ajatukseen että terveydenhuollon palvelut tulisi säilyttää nykyisellä tasolla. Kehitettävää löytyi myös monista byrokraattisista käytännöistä, jotka vaikeuttavat vapaaehtoistyötä vanhustenhuollossa.

Tämä lauantaiaamupäivän keskusteluhetki osoitti, että Vihreän liiton kunnallisvaaliohjelma ja omat vaaliteemani pureutuvat samoihin asioihin kuin ihmiset torilla: hyvän elämän politiikkaan.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kunnallisvaaleja. Eevan kanssa ideoimme jo seuraavan tapahtuman. Kampanjassamme on selvästi kaikuja Pekka Haaviston keväisestä vaalikampanjasta. Niin luova juttu nytkin on kehitteillä.

Ja toki lämmitti sekin palaute, että kivointa Sastamalassa on nähdä mun kaunis naamani torilla syyskuisena aamuna.

Avainsanat: kunnallisvaalit, vihreät, sastamala


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini