Äänestän Satua - äänestä sinäkin

Sunnuntai 31.5.2009 - Eveliina Asikainen

Eurovaaleissa annan ääneni (tai oikeastaan annoin jo) europarlamentaarikko Satu Hassille.

Satu on ymmärtänyt, kuinka suuri valta EU:lla on meidän arkeemme. Siksi hän tekee vahvasti työtä myös ruokaturvallisuuden eteen. Tämä tarkoittaa mm. GMOita sisätävien tuotteiden ja GMOilla kasvatetun lihan merkitsemistä. Siis sitä että me kaikki voisimme halutessamme valita kaupassa GMO-vapaita tuotteita.

Toinen ruokaan liittyvä tärkeä arkinen asia on rasva- ja sokerimäärien selkeä merkitseminen. Ja kolmas se, että terveellisenä ei voisi mainostaa vaikkapa huomattavan sokerista ja/tai rasvaista jugurttia, jossa on suolistolle hyvää tekeviä bakteereita. Tällaisistakin asioista EU päättää. Minä olen iloinen, että joku haluaa helpottaa kuluttajien elämää ja terveellisten valintojen tekemistä ruokakaupassa.

Niin näissä kuin muissakin itselleen tärkeissä asioissa Satu on toiminut europarlamentissa näkyvästi ja määrätitietoisesti.

Arjen valintojen lisäksi Satu haluaa vaikuttaa koko planeetan säilymiseen. Hän on ilmastoasioiden asiantuntija ja vahva neuvottelija. Kun ihminen on tekniinkan lisensiaatti ja runoilija, hän pystyy käyttämään työssään niin järkeä kuin tunteita. Satu on inhimillinen insinööri, joka on ymmärtänyt olennaisen: “Hyvät planeetat ovat harvassa”.

Äänestä siis Satua - hän toimii niin sinun kuin koko planeetan parhaaksi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu Hassi, eurovaalit, GMO