Sastamalaa synnytettiin yli 15 tuntia

Share |

Tiistai 16.12.2008 - Eveliina Asikainen


Vertauskuvat sikseen, mutta talousarvion laatiminen oli todellakin se ensimmäinen uuden kaupungin voimainkoitos, jolla mitattiin kaupungin arvoihinkin kirjattu “vahva yhteinen tahto”. Kokouksen aikana mm. kerrattiin kaikkien kolmen kunnan koulukeskustelut, arvioitiin käsitystä lähipalvelun sisällöstä ja välillä kaivettiin yhdistymissopimuksen pykäliäkin apuun (siis näinhän me sovittiin, silloin kun mentiin yhteen). Jossain välissä tuli myös sellaisia viittauksia, että “jos me olisi tää tiedetty, niin…” Toisaalta ilmassa oli ihanan paljon huumoriakin ja itseironiaa erimielisyyksiä tasoittamassa.

Mikä oli sitten synnytyksen tulos? Millainen talousarvio saatiin. Mielestäni enemmän realistinen kuin rohkea - siis lähinnä varovainen. Onneksi siihen sisältyy kuitenkin muutama hyvä investointi: päiväkoteja Mouhijärvelle, koulu Stormiin ja Vinkin palloiluhallin laajennus. Uimahalliin rohkeus ei riittänyt - valitettavasti. Tässä vaiheessa epäilen, ettei koskaan riitäkään, mutta kenties toivun vielä toisenlaisiin ajatuksiin, kun näen, miten tämä pienokainen alkaa kehittyä.

Omassa valtuusto- ja hallitustyössäni pääpaino on tästä eteenpäin

  • kestävässä, vähäpäästöisessä kaupunkirakenteessa,  jonka ydin on yhden auton politiikka
  • päätösprosessien läpinäkyvyydessä ja osallisuuden parantamisessa

Tuo ei kuullosta välttämättä kovin houkuttelevalta, mutta sisällä siinä on kaiken ikäisten mahdollisuus päästä palvelujen äärelle autotta, kaikenlaisen ennaltaehkäisevän työn tukeminen sekä ymmärrettävä päätöksenteko, johon ihmiset pääsevät myös sanomaan sanansa.

Pidetään yhteyttä!

Eveliina

Avainsanat: kuntaliitos, kunnallispolitiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini