Kampanjatunnelmia kevättä odotellessa

Share |

Sunnuntai 20.3.2011 klo 21:14


Tämä on ollut ensimmäinen todella tiivis kampanjaviikko. Tunnelmaa on tiivistänyt numeroiden odottelu ja erinäisten mainosten viimeistely painokuntoon. Samalla olen kuitenkin päässyt tapaamaan paljon ihmisiä ja nähnyt heidän silmissään aivan uudenlaisen kiinnostuksen. Ehdokaslistat on julkistettu ja vaalikampanjointi on alkanut toden teolla.

Tällä viikolla olen käynyt Pälkäneellä, Ylöjärvellä, Tampereella ja Sastamalassa. Pälkäneellä tärkeässä osassa olivat maankäytön kysymykset, erityisesti rantojen säästäminen. Keskustelu kosketteli myös palvelujen järjestämistä vanhenevalle väestölle, kuntaliitoksia ja erityisesti terveyspalvelujen järjestämistä. Erityisesti terveydenhuollossa pienen maaseutukunnan pelimerkit ovat vähissä ja se luonnollisesti sekä pelottaa että harmittaa kuntapäättäjiä.

Torstaina Ylöjärven kauppakeskus Elossa oli mukana Pekka Haavisto, jota markkinoin tulevana presidenttinä. Pekka on ulkopolitiikan ammattilaisena omaa luokkaansa ja uskon hänen tekevän vahvan kampanjan ensi vuonna. Ylöjärvellä tuli esille myös Pirkanmaan laajuus. Ruoveteläiset eivät meinanneet uskoa voivansa äänestää Sastamalassa asuvaa ehdokasta. Torstaina tuli numerotietokin. 102.

Lauantaina kampanjoin tamperelaisten vihreitten ja lempääläläisen Killin kanssa Tampereen Keskustorilla. Räntäsateessa pulla ja lämmin mehu tekivät kauppansa. Lisäksi ihmiset pysähtyivät mielellään keskustelemaan ydinvoimasta ja muista energia-asioista. Monet tulivat todella kiinnostuneina hakemaan tietoa Pirkanmaan vihreistä ehdokkaista ja vihreiden ohjelmista.

Viikon huipensi tämän illan keskustelutilaisuus Sastamalassa kahvila Jaatsissa. Paikallinen ympäristöyhdistys oli kutsunut minut ja Anna Kontulan keskustelemaan vihreästä ja punaisesta. Keskustelua veti iätön ärhäkkä ympäristöaktivisti Kaija Helle. Hänen ja runsaan yleisön kysymykset olivat teräviä ja ajateltuja. Anna ja minä taas saimme kehuja perustelluista ja kuitenkin napakoista vastauksista tehtyihin kysymyksiin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vilkkaaseen viikkoon.

Toivottavasti silloin alkaa oikea kevät.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini