Kadehdin teidän torielämää, sanoi huittislainen vihreä

Sunnuntai 21.10.2012 klo 23.02

Tänä vuonna ei ole ollut syyslomaohjelmasta pulaa, vaikka olen viettänyt viikon aivan kotona. Siitä ovat pitäneet vaalit huolen.

Maanantaina vaalityö alkoi vahtimalla Eeva Puumalan kipeitä lapsia hänen ollessaan Tyrvään Sanomien haastattelussa Mika Sillanpään kanssa. Eevan jo tultua tuli samaisesta lehdestä kiperä kysymys paikallisesta autourheiluradasta. Tiesin sentään asiasta riittävästi antaakseni kelvollsien vastauksen.

Maanantaina oli vielä kaupunginhallituksen julkinen kokokous. Ilmeisesti vain n. 9% kaikista Suomen kunnista on joskus järjestänyt sellaisen. Sylvään koulun salissa oli kuuntelijoita parikymmentä, mutta lähetys oli kuunneltavissa nettiradion kautta. Kokouksessa äänestimme  tulevan kaupunginjohtajan pestin määräaikaisuudesta. Olin määräaikaisuuden kannalla, mutta hävisimme 10-7.

Tiistaina autoilin pitkin sivuteitä jakamassa n. 300 vaalilehteä. Maisemat olivat Kärppälässä ja Kutalassa kauniita. Toivottavasti sieltä tulee ääniäkin.

Keskiviikkoaamuna ohjelmassa oli Tampereen radion vaalikeskustelu Vammalan torilla. Haastattelussa mm. kommentoin sitä sitkeää väitettä, että Vihreät valittavat kaikesta. Eihän se niin mene, suurin osa valittajista on muita. Me yritämme vaikuttaa päätöksenteon aikana niin, että kaupunkikuvasta tulee hyvää.

Torstai oli varsinaisesta vaalityöstä välipäivä, mutta perjantaina hulina jatkui taas. Järjestimme Eevan ja Helvin kanssa kahvitarjoilun paikallisen kyläkauppa Maisan kahvilassa. Leivoimme kaikki niin ylen määrin, että tarjottavaa riitti seuraavallekin päivälle, mutta hyvä niin.

http://helvi.pikkasenkuti.com/vihreat/karkun_helmet.jpg

Lauantai oli nimittäin upea vaalitoripäivä Vammalassa. Sen jäljiltä huittislainen vihreä kadehti torielämäämme. Huvittavaa kyllä moni sastamalalainen kadehtii huittislaisten marketteja. Minä kyllä nautin enemmän torista kuin marketeista, ja aion kyllä pitää huolta siitä, että keskustan kehittämiseen panostetaan.

Torilla paistoimme lettuja (kuvassa Eeva ja Katariina), järjestimme ongintaa lapsille ja pyysimme ihmisiä veikkaamaan vihreitten äänisaalista. Aurinko paistoi, kaikilla oli hyvä mieli... eihän me oltais maltettu lähteä sieltä pois ollenkaan.

Letunpaisto on hauskaa

Tänään varsinainen vaalitapahtuma oli vasta illalla: kansalaiskeskustelu lukioverkon kehittämisestä Mouhijärven lukiolla. Päivällä luin lukioselvityksen ja vähän laajemminkin taustoja. Illalla menin tilaisuuteen vähän jännittyneenäkin, mutta keskustelu oli tosi asiallista, vaikkakin tiukkaa. Ja minua osallistuminen auttoi muodostamaan näkemystä lukiokysymykseen.

Muistakaahan ennakkoäänestää. Se onnistuu vielä maanantaina ja tiistaina. Tai sitten käyttäkää äänioikeuttanne sunnuntaina. Viikon päästä tiedetään jo, kuinka on käynyt!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikampanja, kunnallisvaalit, tori, lukiot

Terveisiä torilta ja tavataan taas!

Lauantai 13.10.2012 klo 19.39

Tämän kampanjaviikon huipennus oli kampanjointi tänään Vammalan torilla. Viikkoon on sisältynyt paljon muutakin toimintaa: lehden viimeistelyä, julisteiden levitystä, mainoksen taittoa haastattelujen sopimista... blogit Alueviestin vaaliblogiin olen viikon aikana kirjoittanut radoista, ennaltaehkäistystä sekä lukiokoulutuksesta.

Torikampanjoinnin aloitus on kuitenkin aina yhtä jännittävää ja aina samanlaisen huikean talkootyön kokoonjuoksemisen tulos. Mutta taas kerran teltta oli pystyssä, kahvia, teetä ja piirakkaa tarjolla ja lehdet tulleet painosta. Ja yllätykseksi ehdokkaamme Eeva toi torille syntymäpäiväkakun.

Vilinää torilla olikin, kun siellä olivat paikalla lähes kaikki ehdokkaita asettaneet ryhmät ja lisäksi Vammalan Yrittäjät olivat järjestäneet vaalipaneelin torille. Sen voi kuunnella Sopulin nettiradion kautta. Kun itse osallistuin vaalipaneeliin, jäivät keskustelut äänestäjien kanssa vähemmälle, mutta piirkka ja kakku näyttivät huvenneen sinä aikana, jonka vietin paneelissa. Muut ehdokkaat kehuivat meininkiä.

Ensi lauantaina tavataan taas torilla. Muita ensi viikon tapahtumia:

  • Keskiviikkona 17.10. olen torilla, kun siellä on Tampereen Radion vaalikiertue klo 10-11.
  • Perjantaina 19.10. karkkulaiset vihreät ehdokkaat (Karkun Vihreät Helmet) Eeva, Helvi ja Eve tarjoavat kahvit kyläkauppa Maisassa.
Ja muista: Ennakkoäänestys alkaa ke 17.10!

Tässä vielä lehden kansi :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit, vaalikampanja

Kampanjantunnelmia ja vetoomus

Maanantai 1.10.2012 klo 9.42

eveliina_asikainen_net.jpg

Vaalikampanja on tiivis rykäys: suunnittelu ja toteutus tapahtuu lähes tulkoon samaan aikaan. Tällä viikolla on päivitetty Vihreän Sastamalan sivuille ehdokkaitten kuvat, valittu edustajia vaalipaneeleihin, selvitetty julisteen taitto ja -painatus, suunniteltu ilmoituksia ja tapahtumia. Paikallisen työn tueksi olemme yrittäneet saada vihreitä valtakunnan poliitikkoja visiitille Sastamalaan.

Pienen yhdistyksen kampanjavarat eivät ole suuret, joten koko ajan täytyy miettiä, mihin on varaa ja mitä kannattaa tehdä. Toivon siis, että klikkaat tästä ja tuet Vihreän Sastamalan toimintaa.

Yhteisen uurastuksen lomassa varsinainen päätyö omassa kampanjoinnissa on ainakin minun kohdallani ollut erilaisiin vaalikoneisiin vastaaminen. Osa kysymyksistä on ollut tärkeitä ja yksiselitteisiä, osa kummallisia tai huonosti aseteltuja ja osa koko lailla asiaan kuulumattomia. Kokemus on auttanut suhtautumaan vastaamiseen rennosti.

Vaalikoneisiin vastaamisesta on apua omien tavoitteitten kirjaamisessa. Kolmen tärkeimmän tavoitteen nimeäminen tai esittelyn tiivistäminen rajalliseen merkkimäärään auttaa selkiyttämään omaa viestiä. Alueviestin vaalikoneeseen liittyi myös vaaliblogin perustamismahdollisuus. Päivitänkin jatkossa näkemyksiäni Sastamalan ajankohtaisista asioista sinne. Näillä kotisivuilla kirjoitan yleisemmin kampanjasta.

Kaiken tohinan keskellä ainakin minä aina jännitän sitä, minkä numeron saan. Tällä kertaa Vihreät saivat Sastamalassa kärkipaikan. . Ainakin minulle sopii oikein hyvin, että nuorten asioista välittävän porukan numerot ovat lasten ja nuorten ikiä: täyspäisiä, mutta ei täysikäisiä, kuten yksi ehdokkaistamme asian muotoili.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikampanja, lahjoitus, vaaliblogi

MTK:n paneelissa Ikaalisissa

Sunnuntai 31.10.2010 klo 9.16 - Eveliina Asikainen

Eilen osallistuin MTK-Pirkanmaan useiden tuottajajärjestöjen paneeliin Ikaalisten kylpylän Wanhassa Ravintolassa. Tapahtumassa päätettiin satokautta syöden ja tanssien sekä esiteltiin tuottajille kansanedustajaehdokkaita paneelin muodossa.

Meitä ehdokkaita oli paikalla seitsemän. Kokoomus ja Keskusta olivat saaneet kaksi osallistujaa,lisäksi edustajat demareista, perussuomalaisista ja siis vihreistä. Paneelia johti MTK-Pirkanaman toiminnanjohtaja Visa Merikoski erinomaisen jämäkästi, mutta samalla viihdyttävästi.

Näkemyserot maaseutumyönteisten ehdokkaiden välillä eivät olleet kovin suuria. Mutta toisaalta monet maatalousyrittäjien toimeentuloon liittyvät kysymykset osoittautuivat monimutkaisiksi  jopa istuvan kansanedustajan mielestä.

Yksi tällainen koko EU tukijärjestelmän monimutkaisuus sekä erityisesti EU-tukien tukivyöhykeraja, joka kulkee 62 leveyspiirin kohdalla. Itse olen sitä mieltä, että olisi koko EU:n etu, jos tukijärjestelmä saataisiin yksinkertaisemmaksi. Toisaalta nykyisellä paikaatitetoteknologialla on varmasti mahdollista tehdä paljon hienovaraisempaa tukien kohdennusta. Tilan tuotantokykyyn vaikuttaa huomattavasti esim. lämpösumma, josta on todella tarkkaa tietoa. Muita maatalouteen liiittyviä ajatuksiani löydätä täältä.

Oma kärkeni maaseutupolitiikassa on säilyttää maaseutu elävänä - niin ihmisten kuin luonnon näkökulmasta - ja taata palvelut myös maaseudun ihmisille. Illan tuloksena olimme kuitenkin huomattavan yksimielisiä siitä, että Suomesta ja Pirkanmaalta löytyy monenlaista ja monien erilaisten kehityssuuntien alla olevaa maaseutua. Niinpä tarvitaan myön monenlaista maaseutupolitiikkaa.Siitä voit lukea lisää täältä. 

Ja illan aikana onnistuin esittelemään osallistujille asiantuntevan aidon vihreän maalaisen, joka on mm. seurannut läheltä kotitilansa tuotantosuuntien muutoksia, kokenut sukupolvenvaihdoksen. Tämä oli suoraa palautetta pöytäseurasta...Tanssimaan en kuitenkaan jäänyt.

 

2 kommenttia . Avainsanat: maatalous, vaalikampanja, maaseutu